Bezoeken

Mont St-Michel

35 Minuten van het Chateau de la Foltière, Mont-St-Michel is een must bezoek plaats. De site is opgenomen sinds 1979, op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.

Mont Saint Michel, verwelkomt in het midden van de baai, elk jaar bijna
3,5 miljoen bezoekers, pelgrims en toeristen.
Bij de ingang van deze middeleeuwse stad herbergt het voormalige lichaam van garde van Bourgeois, geconfronteerd met geweren, het VVV-kantoor. De aanbevolen route voor een bezoek aan de Mont Saint-Michel is het pad van de wallen waarmee toegang tot de verwondering en de abdij.

Meer...

De Château de Fougères, uurwerken Museum en het Museum van de Villéon

De stad van Fougeres verleid door de rijkdom van het erfgoed, met name door haar middeleeuwse kasteel prachtig gemarkeerd door een mooie schilderachtige route. Zijn bezoek is de moeite waard om te worden aangevuld met die van twee musea gelegen in de bovenstad, nationale Street: het Museum van uurwerken en het Villéon Museum, impressionistische schilder inheemse varens.
Een kleine trein te nemen kennis van de belangrijkste aandachtspunten van de stad van Fougeres.

Meer...

Le Château du Rocher Portail

Il est situé sur la commune de Saint Brice en Cogles, entre Rennes et le Mont Saint Michel sur l’autoroute des Estuaires A 84.
Venez découvrir ce joyaux de l'architecture bretonne, et  la fabuleuse histoire de son créateur, Gilles RUELLAN. L'histoire d’un breton d’origine très modeste qui devient l’un des hommes les plus riche de France, conseiller et ami des rois Henri IV et Louis XIII ainsi que du cardinal RICHELIEU et de SULLY illustre ministre des finances au début du XVIIème siècle.
 Visitez ses appartements privés, meublés, et rentrez dans l’intimité de ce mystérieux homme d'affaires qui a construit et habité ce château, symbole de sa réussite. 
                                                                                                       Plus...

Villecartier forest

Villecartier bos, opmerkelijk door zijn futuaies van beuken, biedt aan de families van vele recreatieve activiteiten: een acrobatische Park in de bomen en een miniatuur-poort op de grote vijver, een fitness-trail, spelletjes voor kinderen.

Meer...

De Ballue-tuinen


In de gemeente Bazouges-la-Pérouse, deze tuin bestaat uit twee reeksen: een klassieke tuin en een tuin maniëristische gescheiden door een steegje van wisterias ondersteund op kolommen met ifs. Het was gemaakt door architecten Paul Maymont en François-Hébert Stevens in de zuiverste maniëristische inspiratie.
Een initiërende, een labyrint van groen die niet kan worden begrepen dat zodra het om een algemene visie heeft afgelegd en die achtereenvolgens dertien verrassingen, mysterieuze Grove dan muziek, van varens aan de Grove grijpers, waarna dan geuren, het Théâtre de verdure in de tempel van Diana, biedt dan het labyrint zelf zei.

Meer...

St Malo en de Smaragdkust

Aankomst in Saint-Malo, kan de bezoeker de wallen rond de stad verkennen op twee kilometer; Saint Vincent en Saint Thomas deuren komen hun imposante karakter te accentueren. Kathedraal Saint-Vincent, Grand-worden waar Chateaubriand is gebaseerd evenals de fort nationale, toegankelijk bij eb, de moeite waard dat de aandacht ook.
De kust tussen Cancale en St-Briac is opmerkelijk. Het is bekleed met kleine zanderige baaien en gedomineerd door een mooie douane parcours.
Voor liefhebbers van tuinen, aan de rand van Rance Montmarin de omweg de moeite waard.

Meer...